HHC olie ervaring

HHC is de nieuwste cannabinoïde op de hennepmarkt. (Cannabinoïde is de wetenschappelijke naam voor ‘een actief ingrediënt in cannabis’). HHC is een afkorting voor ‘hexahydrocannabinol’ en komt voor in industriële hennepplanten. HHC is milder dan THC, maar sterker dan CBD. Met andere woorden, HHC is perfect voor zowat elke gelegenheid!

Een ander voordeel van HHC is dat het dus geen THC bevat. Als gevolg hiervan is HHC -olie legaal in alle Europese landen. Maar het effect lijkt er wel enorm op die van THC, het is zelfs psychoactief!

HHC olie legaal

Veel mensen verklaren dat het dezelfde high geeft als met THC maar dat kan ik, na wat ervaring ermee, tegen spreken want het is zeker niet zo sterk als THC. Maar omdat het geen THC is, is het overal legaal en dat is natuurlijk een groot voordeel.Het wordt ook niet gedetecteerd als u een drug test moet doen, dus kunt u op alle tijden ‘legaal high zijn’ zonder dat u uzelf moet verantwoorden. Dus voor mensen die het medicinaal gebruiken is dat ideaal natuurlijk.

Het is gemakkelijk te gebruiken en handig omdat je van de ontspannende werking kan genieten van cannabis zonder dat het ‘overweldigend’ is.

Eerste ervaring HHC olie

Ik heb de HHC olie nu eens een aantal weken gebruikt en ik moet zeggen dat het een erg ‘gezellig goedje’ is.. Het werkt erg goed op mijn humeur, zit beter in mijn vel. Voor mijn klachten, die ik heb door de MS, kan ik zeggen dat het heel verzachtend werkt en omdat ik er zo vrolijk van word kan ik de klachten ook beter aan. Al werkt het niet zo pijnstillend en ontspannend als THC, het is dus wel ‘relaxter’ (omdat het dus niet zo sterk is ;).

Daarom is HHC, voor mij, soms beter te gebruiken overdag en THC ’s nachts omdat THC  toch net wat sterker is en ik goed door kan slapen. Als ik HHC olie gebruik, moet ik minstens 3 of 4 druppels meer gebruiken (soms wel 5, maar dat verdeel ik dan wel over een paar uur) om goed in slaap te kunnen vallen en dan word ik ook nog een paar uur eerder wakker (vergeleken met THC-olie).

En dan maak ik zelfs nog gebruik van het entourage effect, door CBD erbij te gebruiken met een beetje melatomatine.

Het is soms beter dus om het overdag te gebruiken want met HHC blijf ik toch wat actiever. En vooral als er eens geen tijd is om een siësta te houden overdag is dit een goede vervanger voor THC.

HHC olie werkt goed voor:

  • Het beheersen van chronische pijn
  • Het verminderen van ontstekingen
  • Kan een diepere slaap bevorderen
  • Kan misselijkheid of braken verlichten
  • Angst verlichten (bij een lage dosering)

Bijwerkingen HHC olie

Het innemen van HHC kan, net als bij elke andere psychoactieve stof, zorgen voor bijwerkingen. De mentale en fysieke reactie die HHC teweegbrengt kan enkele uren duren. De bijwerkingen van HHC zijn onder meer een droge mond en lichte hoofdpijn (beetje duizelig) of lichte hartkloppingen. Maar ieder mens is anders en dus zal ook het effect anders zijn, afhankelijk van de dosering. Zelf krijg ik soms erg droge ogen van THC olie en met HHC olie heb ik daar minder last van (door de MS heb ik ook last van mijn ogen, dus geef niet alles de schuld aan de oliën). En ik krijg soms zelfs tranen in mijn ogen van het lachen, samen met HHC 🙂 Dus met HHC olie kan ik goed mijn ogen open houden en actief blijven. Want als ik met THC olie op de bank lig en even mijn ogen moet sluiten omdat ze wat droog worden, blijven ze vaak wel gelijk even wat langer dicht.. 😉

Is HHC natuurlijk of synthetisch?

HHC wordt beschouwd als zowel een natuurlijke als semi-synthetische cannabinoïde, afhankelijk van waar het is geproduceerd en hoe het is gecreëerd.

HHC komt van nature voor in cannabis maar in kleine hoeveelheden. Kleine concentraties van HHC, naast Delta-8 THC en Delta-10 THC, verschijnen wanneer THC gedurende een lange periode in CBN oxideert. CBN is een cannabinoïde aanwezig in oude cannabis.

Omdat de natuurlijke concentratie van HHC in cannabis echter zo klein is, zijn producenten er echter niet in staat om HHC olie ervan te maken. Dus, wat doen ze in plaats daarvan? Ze hydrogeneren THC.  Aangezien hydrogenering een chemische stof gebruikt om het natuurlijke molecuulgewicht en de geometrie van THC te veranderen, wordt HHC als semi-synthetisch beschouwd.

HHC olie is veilig te gebruiken, het wordt al grof gebruikt en er zijn geen meldingen van significante negatieve effecten. “Heel interessant allemaal”, zult u nu denken, “maar werkt dat nu goed voor mij en tegen mijn klachten?”

Mijn conclusie

Mijn advies is, probeer het eens uit! Als u gewend bent THC-olie te gebruiken, zou ik wel een paar druppeltjes meer gebruiken dan uw gebruikelijke dosis THC-olie. En bent u gewend aan CBD gebruik, dan is HHC een mooi opstapje voor ‘het echte werk’ want CBD is niet psychoactief maar ook minder pijnstillend.

Bent u nieuw met het Cannabis gebruik dan moet u altijd de algemene vuistregel volgen en met een lage dosis beginnen en langzaam opbouwen. Het is de beste manier om rustig de dosis te vinden die het beste voor u werkt zonder het risico te lopen per ongeluk meer te nemen dan u aankan. Of u nu CBD, THC, CBN, CBG, of HHC gebruikt, u moet altijd beginnen met een lage dosis. Als je eenmaal hebt ontdekt wat een aangename HHC -dosis voor u is, inclusief de effecten die ermee gepaard gaan, kun je geleidelijk je tolerantie opbouwen totdat je de optimale dosis heb gevonden.

Ik vind het zelf een super relaxed goedje.

Tegen de MS pijnen(de mijne dan, nogmaals: iedereen is anders) werkt THC olie veel beter maar het werkt wel super verzachtend. En voor mensen die nog nooit cannabisolie (THC-) hebben gebruikt, is HHC een mooie ‘gateway’ om het eens voorzichtig te proberen..

Liefs,

Caroline

Welke HHC olie voor mij?

Chat openen
💬 Stel je vraag
Hi! Heb je een vraag en kom je er niet uit met onze veelgestelde vragen of fimpjes? Wij reageren tussen 09:00 uur en 16:00 uur