Home » Terpenen » Humuleen

Humuleen

Humuleen is een van de belangrijkste terpenen in de cannabisplant. Het terpeen heeft een aarde en houtachtige geur en komt voor in verschillende kruiden en bloemen. Daarnaast heeft het meerdere medicinale eigenschappen. Vroeger maakte men in China al veel gebruik van humuleen als het gaat om geneesmiddelen.

Waar komt Humuleen in voor?

Het terpeen Humuleen komt voor in verschillende bloemen en kruiden waaronder de cannabisplant; humuleen is één van de 20 meest voorkomende terpenen in de cannabisplant. Maar ook in salie, gember, basilicum, kruidnagel, ginseng en hop komt het terpeen voor. De geur van bier wordt dus veroorzaakt door het terpeen humuleen.

Wat is de medicinale eigenschap van Humuleen?

Humuleen heeft verschillende medicinale eigenschappen. De belangrijkste daarvan – de kanker remmende werking – wordt als laatste uitgebreid toegelicht.

– Het heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking;

– Heeft een kalmerend effect op het lichaam;

– Het kan de eetlust remmen (vandaar dat je snel een verzadigd gevoel hebt na het drinken van bier);

– Het heeft een pijnverlichtende werking;

– Het heeft een kanker remmende werking;

Uit studies is gebleken dat dit terpeen het lichaam helpt om Reactive Oxygen Species te produceren. Deze bio-chemische stof stimuleert apoptose in kankercellen. (Apoptose is zelfdoding van de zieke cel). De werking van humuleen wordt gestimuleerd wanneer het gecombineerd wordt met andere terpenen en cannabinoïde (die onder andere in CBD olie zitten). Terpenen en cannabinoïde versterken in zo’n situatie elkaars werking. Dit is ook het geval als het gaat om de ontstekingsremmende en de pijnverlichtende werking.

Onze favoriete producten.