Home » Ingrediënten crème en zalf » Niacinamide (B3)

Niacinamide (B3)

Niacinamide is een echte rising star op het gebied van verzorgings- en beautyproducten. Niet voor niets vinden wij, omdat het de huid onwijs veel te bieden heeft. Daarom gebruiken wij Niacinamide graag in onze CBD-beautyproducten. Lees er alles over!

20.95Toevoegen aan winkelwagen

Wat is Niacinamide?

Niacinamide is ook wel bekend als vitamine B3 of nicotinamide. Niet schrikken, niacinamide heeft niets met nicotine te maken. Het wordt van nature gevonden in onze eigen huid. Daar functioneert niacinamide als voorloper voor verschillende enzymen die een belangrijke rol spelen bij allerlei stofwisselingsprocessen.

Niacinamide houdt de natuurlijke huidbarrière in stand en verhoogt de aanmaak van ceramiden. Hoe meer goede ceramiden je huid bevat, hoe sterker je huidbarrière. Zo ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Ook houden ceramiden jouw huidje gezond en soepel.

Maar wat doet het dan precies?

De laatste jaren staat niacinamide steeds meer in de belangstelling als anti-aging product. Net als bij retinol en vitamine C, is de werking van niacinamide wetenschappelijk bewezen. Waar het allemaal goed is en hoe werkt het? Lees snel verder!

Niacinamide waar goed voor?

Niacinamide is een echte alleskunner. Dit is waarom een goede niacinamide crème eigenlijk niet aan je beauty-routine mag ontbreken:

Niacinamide verhoogt het antioxidant-niveau

Hoe ouder je wordt, hoe minder antioxidanten je huid van nature bevat. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken (vroegtijdige) huidveroudering. Door roken, stress, alcohol of zon kan het aantal vrije radicalen in je huid toenemen. B3 beschermt je huid tegen schade door vrije radicalen en verhoogt het antioxidant-niveau in je huid; more power to you!

Niacinamide voor betere huidbarrière en hydratatie

Als je last hebt van een beschadigde huidbarrière is je huid vaak ruw, vaal en droog. Omdat je huid niet goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf en bovendien vocht verliest, krijg je mogelijk rimpeltjes en een droge, geïrriteerde of onzuivere huid. Dankzij niacinamide maakt de huid meer vetzuren aan, zodat er minder vocht verdampt. Zo kan de huidbarrière herstellen en wordt je huid beter gehydrateerd.

Niacinamide bij acne

Bovendien is Niacinamide ontstekingsremmend en helpt het om bestaand acne te kalmeren. Bovendien heeft niacinamide een remmende werking op de talgproductie. Zo wordt het ontstaan van nieuwe puistjes en grove poriën voorkomen. Niacinamide kalmeert de huid en kan huidaandoeningen tot rust brengen.

Niacinamide zorgt voor een egale teint

Niacinamide wordt ook gebruikt tegen roodheid en irritaties en wordt gezien als mogelijke behandeling voor rosacea. Ook heeft onderzoek bewezen dat niacinamide effectief oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen.

Niacinamide crème kopen

Wil jij ook eens ervaren wat B3 voor jouw huid kan betekenen? Bekijk dan eens onze met zorg samengestelde beautyproducten waarin het beste van de natuur samenkomt. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!