Jojoba-olie

Jojoba-olie wordt ook wel eens vloeibaar goud genoemd en wordt door steeds meer mensen aan hun huidverzorgingsroutine toegevoegd. En terecht vinden wij! We leggen graag uit waarom we dat vinden en beantwoorden meteen de meest voorkomende vragen rondom deze alleskunner. Wat is jojoba-olie nou precies en waar is jojoba-olie goed voor? Ontdek er alles over!

Waar is jojoba-olie en waar komt het vandaan?

Jojoba-olie (Simmondsia chinensis seed oil) wordt gemaakt van de zaden van de jojoba-plant ofwel jojoba-struik. Deze meerjarige struik groeit in delen van Zuid- en Noord-Amerika en gedijt onder de meest barre omstandigheden. Daarbij weet de jojoba-struik ook nog eens een noot met veel genezende eigenschappen te produceren.

Jojoba-olie is eigenlijk een vloeibare was die als olie in de zaden van de plant wordt aangetroffen. Ongeveer de helft van de zaden bestaat uit olie. Jojoba-olie of jojoba-was werd door native Indianen al gebruikt om zweren en wonden te behandelen.

Waar is jojoba olie goed voor?

Jojoba-olie heeft vele fijne eigenschappen en heeft zichzelf bewezen als remedie tegen acne, een droge huid en allerlei andere aandoeningen. Jojoba-olie wordt veel voor het gezicht gebruikt maar ook graag ingezet als haarmasker, dagcrème of om make up mee te reinigen. Wij zetten de meest opvallende voordelen van jojoba-olie voor je op een rijtje.

Jojoba-olie als moisturizer

Jojoba-olie wordt veel gebruikt als vochtinbrengend ingrediënt. Het houdt je huidbarrière in stand en voorkomt zo dat je huid vocht verliest. Jojoba-olie is geurneutraal en is rijk aan vochtinbrengende vetzuren en triglyceriden.

Bovendien bevat jojoba-olie antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Jojoba-olie is erg voedzaam en heeft een anti-aging effect. Klinisch onderzoek heeft aangewezen dat jojoba-olie acne kan verminderen. Ook op klachten als eczeem en psoriasis heeft jojoba-olie een kalmerende werking.

Jojoba-olie als antioxidant

Jojoba-olie bevat van nature veel vitamine E. Samen met je huid werkt deze vitamine als antioxidant. Zo helpt jojoba-olie je huid oxidatieve stress te bestrijden om zo huidveroudering tegen te gaan.

Je talgproductie onder controle

Jojoba olie lijkt op talg en wordt door je huid als zodanig herkend. Jojoba-olie op de huid werkt kalmerend en hydraterend maar zorgt er ook voor dat je huid signalen krijgt dat er geen extra talg geproduceerd hoeft te worden. Jojoba-olie verstopt de poriën niet en maakt je huid niet ‘ vettig’. De olie reguleert de talgproductie en is geschikt voor zowel een droge als vette huid.

Jojoba-olie bevordert collageen-productie

Het eiwit collageen komt van nature voor in je huid en gewrichten. Naarmate je ouder wordt, neemt de collageenproductie en daarmee het collageengehalte in je lichaam af. De antioxidanten in jojoba-olie helpen je lichaam collageen te produceren. Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en gaat huidveroudering tegen. Hallo strakke en volle huid!

Jojoba-olie tegen rimpeltjes

Van plantaardige producten met antioxiderende eigenschappen is aangetoond dat ze de elasticiteit van de huid verbeteren. Oxidatieve stress wordt in verband gebracht met het (vroegtijdig) verschijnen van fijne lijntjes en rimpeltjes. Jojoba-olie houdt de huid soepel en jong en kan met haar antioxiderende werking de tekenen van huidveroudering vertragen.

Jojoba-olie als zonnebrand

Vitamine E kan in combinatie met andere antioxidanten je huid beschermen tegen de zon. Niet voor niets is jojoba-olie een populair ingrediënt in natuurlijke zonnebrandproducten.

Waar zit jojoba-olie in?

Een deel  van onze 100% natuurlijk beautyproducten wordt verrijkt met pure jojoba-olie. Beauty-producten met jojoba-olie kopen doe je met een goed gevoel bij Happy CBD. Ons doel is het om mensen Happy te maken met het beste uit de natuur. Ontdek onze producten en ervaar het zelf!

Onze favoriete producten.