Home » Ingrediënten crème en zalf » Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Als er één ingrediënt in de beauty-spotlights heeft gestaan de laatste jaren, is het hyaluronzuur wel. Voornamelijk als antirimpel-held is het een geliefde toevoeging aan serums, maskers en crèmes. Dat deze kanjer meer dan de zoveelste trend is, heeft ie inmiddels wel bewezen. Maar wat is hyaluronzuur precies en wat doet het? Lees snel verder!

20.95Toevoegen aan winkelwagen

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur wordt ook wel hyaluronan of hyaluronaat genoemd (Engels Hyaluronic Acid of HA).

Van nature hebben we een bron van hyaluronzuur opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en in ons zenuwweefsel. In ons lichaam is hyaluronzuur een belangrijke bouwsteen om ons lijf flexibel en vochtrijk te houden. Hyaluronzuur staat bekend om zijn vermogen grote hoeveelheden water aan zich te binden.

Bij het woord zuur denk je misschien snel aan een wat agressief bestanddeel maar we stellen je gerust. Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype en kan dagelijks worden gebruikt.

Hoe werkt hyaluronzuur?

Hyaluronzuur heeft allerlei belangrijke functies in het lichaam die samenhangen met een gezonde en glowy skin. Het reguleert het herstellend en hydraterend vermogen van de huid. Bovendien speelt Hyaluronic Acid een belangrijke rol bij het behoud van de elasticiteit en bij wondgenezing (ook bij wondjes door acne).

Hyaluronzuur houdt in de lederhuid een waterreservoir vast op uitdroging te voorkomen en zorgt zo voor een optimale waterbalans in de opperhuid. Hyaluronzuur wordt erg goed door de huid opgenomen. Hyaluronzuur smeren is dus helemaal geen gek idee, maar what’s in it for you?

Waar is hyaluronzuur goed voor?

Je huid verliest met de jaren aan kracht en volume, ook het lichaamseigen vermogen om hyaluronzuur te produceren, neemt naarmate je ouder wordt af. Het molecuul hyaluronzuur bindt zich in de huid aan water en zorgt zo voor een volle en jeugdig ogende huid.

Bovendien werkt het als natuurlijk filler voor fijne lijntjes en rimpeltjes. Omdat hyaluronzuur de huid diep revitaliseert, ziet de huid er gladder, zachter en stralender uit. Dit doet hyaluronzuur nog meer:

  • Hyaluronzuur versterkt het beschermlaagje van je huid
  • Hyaluronzuur is ontstekingsremmend
  • Hyaluronzuur beschermt tegen vrije radicalen

Dankzij deze hydraterende anti-aging eigenschappen is hyaluronzuur in crèmes een ware aanwinst in de strijd tegen huidveroudering.

Hyaluronzuur kopen

Wij zijn fan van 100% natuurlijke ingrediënten die ons goed doen. Onze CBD-beautyproducten barsten van de positieve energie en zijn gemaakt om jou te laten stralen. Benieuwd naar onze Happy crème met hyaluronzuur? Bekijk in onze webshop de categorie beauty voor meer informatie, of bekijk natuurlijk het gehele assortiment cbd olie!