Home » Vitamine E

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant en een in vet oplosbare vitamine. Als je gevarieerd en gezond eet, krijg je vaak voldoende vitamine E binnen via je voeding. Maar ook als ingrediënt in de beauty wereld is vitamine E een graag geziene gast. Wil je weten waarom dit zo is en hoe zit met de werking van vitamine E voor gezicht, huid en haar? Lees snel verder!

Wat is vitamine E?

Vitamine E (ook wel Tocopherol genoemd) is een vitamine die bestaat uit een mengsel van maar liefst 8 vetoplosbare stoffen. Het meest actieve bestanddeel van vitamine E is a-tocoferol. Vitamine E wordt veel gebruikt in cosmetica/verzorgingsproducten.

In crèmes zelf werkt vitamine E als antioxidant en verlengt zo de houdbaarheid van het product. Ook zorgt Vitamine E in huidverzorgingsproducten ervoor dat andere werkzame stoffen van je vochtinbrengende crème of lotion beter hun werk kunnen doen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom vitamine E in crèmes zo populair is.

Waar is vitamine E crème goed voor?

Doordat vitamine E in crèmes als natuurlijk conserveermiddel werkt, worden andere conserveermiddelen overbodig of in mindere mate nodig. Een crème met minder conserveermiddelen is milder voor je huid.

De antioxidatieve werking van vitamine E in crème heeft een gunstig effect op de huid. Naast vitamine in crèmes of in verzorgingsproducten wordt het ook wel puur als vitamine E olie gebruikt en aangebracht.

Er moet minstens 0,5% vitamine E aan een product toegevoegd zijn en het moet dan dus wel gaan om alpha-tocopherol en niet een ester ervan. Verder moeten er aan het product ook echt andere antioxidanten toegevoegd zijn om de werkzaamheid en stabiliteit van vitamine E te garanderen.

Wat doet vitamine E voor je huid?

Vitamine E beschermt je huid voor de negatieve invloed van UV -licht; één van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Vitamine E werkt ontstekingsremmend en houd je huid soepel en zacht. Ook een dorstig huidje is gebaat bij Vitamine E: het is namelijk de perfecte moisturizer.

Vitamine E versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid waardoor je huid in optimale conditie blijft en minder vocht verliest. In combinatie met Vitamine C  maakt vitamine E zelfs pigmentvlekken lichter. Ook zou vitamine E crème littekens verminderen en eczeem-klachten tegen gaan.

Vitamine E kopen

De vitamine E die wij in onze Happy Beauty lijn gebruiken, kan in combinatie met andere ingrediënten optimaal haar werk doen. Ga voor een perfect gehydrateerde huid die straalt en helemaal in balans is, net als jij! Dat hopen we tenminste want dat gunnen we iedereen. Niet voor niets is ons motto: life is good, be Happy! Ontdek de kracht van de natuur en bestel eenvoudig online!

Onze favoriete producten.