Home » Vitamine C

Vitamine C

Dat we via onze voeding genoeg vitamine C binnen moeten krijgen, weten we heus. Ook onze huid heeft baat heeft bij een dagelijkse portie vitamine C. Het is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten die zich als ware boost voor de huid heeft bewezen. Waar is het goed voor en is er nog iets op om te letten als je vitamine C op je huid gaan smeren? Lees hier alles over de werking van vitamine C als huidverzorging!

Waarom vitamine C in huidproducten?

Vitamine C is een antioxidant en heeft als ingrediënt een opvallend positieve invloed op de huid. Het biedt een krachtige bescherming tegen allerlei schadelijke factoren zoals UV-straling of vervuiling. Het bevordert het natuurlijke genezingsproces en gaat huidveroudering tegen. Daarnaast helpt vitamine C om je teint te egaliseren. Door vitamine C aan je beauty-routine toe te voegen, zorg je voor een frisse en jonger uitziende huid. De meest bekende en onderzochte vitamine C soort is ascorbinezuur, ook wel L-ascorbinezuur genoemd.

Wat doet vitamine C voor je huid?

De resultaten die je mag verwachten van vitamine C als beauty-ingrediënt liegen er niet om. Op de huid aangebracht, stimuleert vitamine C de natuurlijke vorming van collageen. Collageen geeft de huid stevigheid en elasticiteit. Maar er is meer, zo is de vitamine ook nog goed voor:

  • Het verfrissen van een doffe of vlekkerige huid
  • Het vervagen van zichtbare schade door UV-straling en oppervlakkige pigmentvlekken.
  • Het vervagen van rode vlekjes door acne of rosacea
  • Het beschermen van de huid

Niet voor niet dus dat vitamine C graag wordt gebruikt in serums, gezichtscrèmes en andere beautyproducten.

Tips voor verzorgingsproducten met vitamine C

Sta je te popelen om vitamine C aan je huidverzorging toe te voegen? Dat snappen we. Toch zijn er een paar dingen om op te letten als je vitamine C gaat smeren. Vitamine C werkt namelijk nog beter als je het combineert met andere antioxidanten als vitamine E  of als het wordt gecombineerd met hyaluronzuur .

Gebruik bij voorkeur een serum of crème met een hoge dosis vitamine C. Deze kanjer verdient een plek in de top 3 van de ingrediëntenlijst.

Crème met vitamine C kopen

In de producten uit onze Happy Beauty lijn komt het beste van de natuur samen. Onze beauty-producten zijn verrijkt met biologische CBD-olie. Hier lees je meer over CBD-olie in beautyproducten. Een Happy huid is een stralende huid. Ontdek de voordelen van onze rijke huidverzorging en ervaar het zelf!

Onze favoriete producten.