Puberteit bij honden

Was jouw hond tot voor kort een engeltje en gedraagt hij zich nu soms alsof hij bezeten is? Dan zit jouw hond waarschijnlijk in de gevreesde en moeilijke fase… de puberteit.
Bij een intacte reu piekt de testosteronproductie in deze periode. Deze kan wel driemaal de concentratie bereiken als die van een volwassen reu en sommige honden hebben het hier echt heel moeilijk mee. Maar de puberteit draait niet alleen om testosteron of sexhormonen. Als dat zo was, zou een gecastreerde hond geen puberteit ondergaan en ervoor gespaard blijven. Alle sociale dieren gaan door de puberteit heen. Dit wordt ook vereist door de natuur zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Soms zijn dieren net mensen…..

Lees hier de ervaring van Manuela uit Nootdorp en Brownie, de 1 jarige Berner Sennen van het gezin.

Brownie de puber

Brownie is echt een gezinshond die niets liever wil dan knuffelen en spelen met mijn kinderen Sinds een paar maanden zit Brownie niet helemaal meer lekker in zijn vel. Dat merk ik bijvoorbeeld aan zijn eetlust en gedrag. Het spelen met mij en de kinderen gaat ook op een andere manier. Brownie gaat door zijn puberteit heen en heeft vaak last van enorme pieken waar hij en zijn omgeving hinder van ondervinden. Omdat ik geen grote ingrepen wil doen (en zoals hierboven beschreven moet elk dier door de puberteit heen) ben ik op zoek gegaan naar andere middelen die zouden kunnen helpen. Heel even heb ik Puur Hypersex gegeven wat een aanvullend diervoeder is voor honden. Het zou bijdragen aan de vermindering van hinderlijke en overmatige geslachtsdrift maar dit hielp niet bij hem. Daarnaast kreeg Brownie er ook een stinkend en lekkend geslachtsdeel van.

CBD olie ook voor dieren?

Omdat ik zelf CBD olie gebruik voor onder andere de ziekte van Crohn stond het flesje CBD olie op mij eettafel totdat een vriendin mij erop wees dat er ook CBD olie voor dieren is. Nu ervaar ik zelf dat CBD olie mij rust en ontspanning brengt dus was dit wel het proberen waard. Zeker ook omdat CBD een natuurproduct is en ik daar een voorstander van ben. Bij Happy CBD heb ik dus de CBD olie voor dieren aangeschaft met het idee ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Omdat Brownie een grote hond is van 50 kilo moet ik beginnen met 10 druppels (1 druppel per 5 kilo) 3 maal daags. Om Brownie te laten wennen ben ik de eerste dag begonnen met 1 maal daags 10 druppels , dag twee 2 maal daags 10 druppels en vanaf de derde dag 3 maal daags 10 druppels. Ik druppel de CBD olie op een boterham met smeerworst of smeerkaas zodat ik de druppels niet rechtstreeks in zijn bek hoef te druppelen. Qua smaak heb ik niet het idee dat Brownie de druppels niet lekker vindt, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat de CBD olie voor dieren van Happy CBD is gemengd met zalm olie.

Ervaring week 1

In het handige Happy logboek had ik al gelezen dat CBD moeten worden opgebouwd in het lichaam en dat het dus wel een aantal weken kan duren voordat je een effect kan zien. Ik was daarom ook verbaast en enthousiast dat ik in de eerste week van gebruik al merkte dat Brownie wel wat rustiger was geworden. Zijn hormoonpiek was wel nog steeds erg hoog.

Ervaring week 2

In de tweede ben ik consistent 3 maal daags 10 druppels blijven geven en toen begon ik ook te merken dat de hormoonpiek van Brownie een stuk minder werd. Als hij dan weer een hormoonpiek had dan kon ik hem er ook weer snel uithalen. Ik merkte dus echt dat Brownie een stuk relaxter werd door de CBD olie.

Ervaring week 3

In de derde week merkte ik dat Brownie echt weer leek op de hond voor zijn puberteit. Ik ben echt heel enthousiast over de CBD olie voor dieren. Ik ben mij wat meer gaan verdiepen wat CBD olie bij dieren doet en lees dat CBD olie onder andere helpt bij het soepel houden van spieren en gewrichten en bij pijnklachten. Vooral bij zo een grote en zware hond als Brownie is dit erg belangrijk. Dus ook na de puberteit van Brownie zal ik CBD olie blijven druppelen.

Eindoordeel

Ik vind het erg prettig dat CBD olie voor dieren een natuurlijk product is en geen chemische troep. Ik ben ook heel erg blij en enthousiast met het resultaat, Brownie is echt een stuk relaxter en dat allemaal zonder castratie. Wat mij erg tegenzit bij een castratie is dat hier zeker risico’s aan vast zitten en niet altijd het gewenste effect oplevert. Happy CBD Dogs 4% is echt een aanrader voor iedereen die twijfelt om zijn hond te laten castreren, niet doen maar lekker CBD druppels gebruiken!

Welke CBD olie voor mijn hond?

Chat openen
💬 Stel je vraag
Hi! Heb je een vraag en kom je er niet uit met onze veelgestelde vragen of fimpjes? Wij reageren tussen 09:00 uur en 16:00 uur