Zoete Amandelolie

Home » Zoete Amandelolie

Zoete amandelolie

Amandelolie is een verzachtende en verzorgende olie. De olie is goed voor huid en haar en is een geliefd ingrediënt in beauty-producten. Wat zijn belangrijke eigenschappen van amandelolie en waar is het allemaal goed voor? Lees er alles over!

Wat is zoete amandelolie?

Amandelolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit amandelen. De amandelolie die we kennen als olie voor gebruik op huid en haar wordt ook wel zoete amandelolie genoemd. Zoete amandelolie is een klassieke schoonheidsolie en wordt vooral voor cosmetische doeleinden gebruikt.

Er bestaat ook bittere amandelolie maar dit is de etherische olie die uit bittere amandel gewonnen wordt. Deze wordt vooral gebruikt voor homeopatische doeleinden of als medicijn.

 Wat doet amandelolie voor je huid?

Amandelolie zit vol met vitamines A, B1, B2, B6 en vitamine E en bevat daarnaast veel mineralen. Dit maakt amandelolie de perfecte partner in crime voor een perfecte huid en glanzend haar. Amandelolie is geschikt voor bijna alle huidtypes, maar is vooral een weldaad voor de droge, ruwe of rijpere huid. Zoete amandelolie voedt, hydrateert en kalmeert de huid en ondersteunt het herstellende vermogen.

De essentiële vetzuren in de olie reguleren het vetgehalte van je huid. De meervoudig onverzadigde vetten in de olie bevorderen de bloedcirculatie en de natuurlijke afweer van je huid. Amandelolie wordt veel ingezet om huidproblemen tegen te gaan. Zo is de werking van amandelolie onder andere goed in de strijd tegen:

  • Acne
  • Dermatitis
  • Eczeem en jeuk
  • Huiduitslag en irritatie

Maar er is meer!

Amandelolie tegen rimpels en tegen striae

Amandelolie heeft een verjongende functie en kan worden gebruikt om de esthetische schade van striae te beperken. Ook expressielijnen en fijne rimpeltjes ga je tegen met dit verzachtende wondermiddel.

Amandelolie tegen donkere kringen

Amandelolie tegen donkere kringen onder je ogen? Jazeker! Donkere wallen worden lichter als je een paar druppels amandelolie aanbrengt. De olie trekt snel in en is ook goed te gebruiken als basis onder make up.

Amandelolie voor haar en hoofdhuid

Sommigen zweren bij het inmasseren van een paar druppels amandelolie op de hoofdhuid voor een wasbeurt. De amandelolie vormt een natuurlijk barriere waardoor je haar beter kan dealen met eventueel agressieve of schadelijke stoffen in je shampoo. Je hoofdhuid blijft in betere conditie en je haar gaat er gezonder uitzien.

Door het hoge oliezuurgehalte kan zoete amandelolie worden gebruikt om de haargroei te bevorderen en beginnende kaalheid tegen te gaan. Pure amandelolie kan ook prima direct op het haar of de haarpunten worden aangebracht voor extra glans en veerkracht.

Amandelolie kopen

Beautyproducten met amandelolie bestellen, doe je bij ons eenvoudig en vertrouwd online. Met onze Happy Beauty lijn profiteer je van het beste uit de natuur. De ingrediënten worden zorgvuldig op elkaar afgestemd en versterken waar mogelijk elkaars werking. Ga voor Happy en voel je mooi!

Onze favoriete producten.