Caryofylleen
Caryofylleen
Caryofylleen is een terpeen wat bestaat uit 3 verbindingen. A-caryofylleen, B-caryofylleen en caryofylleen oxide. Speurhonden worden getraind om caryofylleen oxide te herkennen omdat deze stof ook voorkomt in de cannabisplant. Wat Beta-Caryofylleen (afgekort: BCP) zo bijzonder maakt, is dat dit terpeen soort invloed heeft op de CB2 receptoren. Het terpeen is de enige natuurlijke verbinding die als CB2 receptor fungeert en ervoor zorgt dat er een biologische respons ontstaat vanuit de CB2 receptor. Het Beta-Caryofylleen terpeen kan dus cannabinoïde nabootsen.
Waar komt Caryofylleen in voor?
Beta-Caryofylleen wordt in verschillende, natuurlijke plantenoliën teruggevonden. Onder andere in de cannabisplant, basilicum, rozemarijn, kruidnagel, hop, kattenkruid, kamille en zwarte peper.
Wat is de medicinale eigenschap van Caryofylleen
Caryofylleen wordt momenteel nog door wetenschappers onderzocht om precies te kunnen achterhalen hoe dit terpeen werkt op het lichaam. Echter zijn er wel verschillende eigenschappen van caryofylleen bekend:
– Het heeft een pijnverlichtende werking;
– Werkt ontstekingsremmend;
– Biedt verlichting bij psychische problematieken (denk aan angst en depressie);
– Kan ontstekings- en neuropathische pijn verlichten (gunstig bij ziektes als Artritis en Multiple Sclerose);
– Kan mogelijk ondersteuning bieden bij alcoholisme;
– Biedt een bescherming voor celwanden in het spijsverteringskanaal;
– Mogelijk ondersteunend bij kanker;
Beta-Caryofylleen is een bijzonder terpeen wat qua werking meer lijkt op een cannabinoïde. Het heeft een gunstig effect op de gezondheid en kan bij verschillende ziektes en klachten worden ingezet. Voornamelijk bij ontstekings- en neuropathische pijn en bij psychische ongemakken wordt caryofylleen aangeraden. Er worden verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van caryofylleen bij angst en depressie. Het is al langer bekend dat de CB2 receptor een positief effect heeft op het welbevinden. Omdat caryofylleen invloed heeft op de CB2 receptor wordt dit effect gestimuleerd. Caryofylleen heeft geen invloed op de CB1 receptor wat inhoud dat het geen psychoactief effect opwekt.