Home » Terpenen » Bisabolol

Bisabolol

Naast milde hydraterende ingrediënten zijn er ook stoffen die de huid kunnen kalmeren. Een kalmerend ingrediënt dat al jarenlang gebruikt wordt in allerlei verzorgingsproducten is bisabolol.

Bisabolol kalmeert en wordt al jaren gebruikt als stimulans voor wondheling. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende eigenschap die schimmel en bacteriën tegengaat. Vanwege haar subtiele geur kan bisabolol ook worden gebruikt als onderdeel van een parfumering.

De stof scoort zeer goed als het gaat om gezondheidsrisico’s en werkt zelfs als een anti-irritant. Bisabolol kan door iedereen gebruikt worden voor allerlei toepassingen; van saunakruiden tot gezichtslotion tot handcrème.

Wat is bisabolol?

Bisabolol is een terpeen die tot de alcoholen behoort en wordt ook wel levomenol genoemd. Omdat bisabolol een genezende werking heeft op de huid wordt het al lange tijd gebruikt in verzorgingsproducten. Het is een kleurloze tot lichtgele olieachtige vloeistof en de geur is fris en zoet. Het wordt voornamelijk gebruikt in gezichtsverzorgingsproducten, oliën en parfum.

Werking bisabolol: effecten en medicinale eigenschappen

De medicinale eigenschappen van bisabolol zijn voornamelijk gericht op het verminderen van huidklachten en irritaties. De overige medicinale eigenschappen zijn:

  • Het heeft een ontstekingsremmende en antioxiderende werking;
  • Beschermende werking op het slijmvlies van de maag;
  • Genezende werking op de huid;
  • Houdt de huid soepel, stevig en gehydrateerd;
  • Verzacht huidirritaties (o.a. jeuk, roodheid, verbranding);
  • Het stimuleert wondgenezing, verlicht de pijn van de wond;
  • Vermindert acne-uitbarstingen;
  • Helpt rimpels en ouderdomsvlekken te vervagen;
  • Kan roos verminderen.

Omdat het terpeen bisabolol zo’n positief effect heeft op de huid wordt het voornamelijk gebruikt in (huid)verzorgingsproducten. Denk aan shampoo om roos tegen te gaan, huidolie om acne te verminderen of zalfjes die de huid gehydrateerd houden. Dit is echter niets nieuws, het wordt al honderden jaren gebruikt om het genezingsproces van de huid te herstellen. Vanwege de frisse, zoete geur zal het product ook nog erg lekker ruiken. Om dezelfde reden wordt het vaak ook toegevoegd aan parfums.

Bisabolol en Happy CBD

In onze Happy CBD producten zit naast een mooie full spectrum CBD met alle belangrijke cannabinoïden ook nog terpenen zoals bisabolol aan toegevoegd. Het terpeen bisabolol wordt voornamelijk in huidproducten gebruikt maar vind je in mindere mate ook in de Happy Fysiek CBD-olie.

Wil je je huidproblemen echt effectief aanpakken? Smeer dan cannabinoïden zoals CBD op de huid met een mooie natuurlijke CBD zalf en neem CBD olie oraal om het probleem van binnenuit aan te pakken.