Zwarte Quinoa

Home » Zwarte Quinoa

Zwarte quinoa

Zwarte quinoa is al jarenlang een bejubeld ingrediënt dat vooral op ons bord terecht komt. Het bevat erg veel vezels, mineralen, bioactieve stoffen, vitaminen en noem maar op. Maar wist je dat zwarte quinoa ook wonderen kan doen voor je huid? Niet voor niets wordt zwarte quinoa steeds vaker gebruikt als ingrediënt in cosmetica. Maar hoe dan? Ontdek er alles over!

Het goud van de Inca’s

Quinoa is een graangewas en wordt in Zuid-Amerika al duizenden jaren gegeten. De Inca’s beschouwden het als heilig en noemde het de ‘moeder der granen’. Quinoa is eigenlijk een zaad, maar wordt op dezelfde manier bereid en gegeten als een graan. Quinoa is glutenvrij en ook hier al jarenlang geliefd als superfood. Quinoa wordt ook wel een ‘volledige proteïne’ genoemd, omdat het alle 9 essentiële vetzuren bevat.

Er zijn verschillende soorten quinoa. Zwarte quinoa is wat minder bekend dan de witte variant maar zeker het ontdekken waard! Het heeft een nog hoger eiwitgehalte en zorgt als ingrediënt in cosmetica voor een bijzonder goede hydratatie van de huid.

Quinoa is beautyproducten

Dankzij de vele goede eigenschappen kan quinoa de gezondheid van je huid op vele manieren ten goede komen. Zwarte quinoa bevat naast vitaminen en oxidanten ook het stofje lysine dat de productie van elastine en collageen zou stimuleren. Het helpt de beschadigde huid sneller herstellen en om je huid strak te houden. We want!

Zwarte quinoa op je huid, wat doet het?

De grote hoeveelheden eiwit en antioxidanten beschermen je huid tegen schadelijke invloeden één artikel te kort om alle voordelen van quinoa op de huid te benoemen. We proberen het toch en vatten kort samen:

  • Quinoa helpt tegen acne door de exfoliërende werking
  • Quinoa werkt op de huid ontstekingsremmend
  • Quinoa kan (pigment)vlekken verminderen
  • Quinoa helpt om vroegtijdige tekenen van ouderdom te voorkomen

De unieke samenstelling van zwarte quinoa maakt dit kleine zaadje groots; ook in gezichtsverzorging! Eerlijk is eerlijk: wij waren ook blij verrast. Quinoa in crèmes en verzorgingsproducten blijkt helemaal geen gek idee!

DIY met black quinoa

Je kunt zwarte quinoa ook als masker gebruiken. Voeg 5 eetlepels gemalen quinoa toe aan een half kopje gekookt water en laat 20 minuten weken. Voeg daarna wat honing toe en breng het mengsel aan op je gezicht. Na 20 minuutjes afspoelen en stralen maar!

Creme met zwarte quinoa kopen

Zwarte quinoa aan je dagelijkse beauty-routine toevoegen, doe je eenvoudig door een creme met zwarte quinoa te gebruiken. Onze fijne Happy Beauty lijn bevat crèmes die naast zwarte quinoa zijn verrijkt met CBD-olie en andere waardevolle, natuurlijk ingredienten. Ontdek deze pareltjes en get ready to shine!

Onze favoriete producten.