Enig resultaat

CBN | Cannabinol

CBN is een afkorting die bij de meeste mensen niet direct een belletje doet rinkelen. De afkorting CBN staat voor cannabinol, een van de meer dan 100 cannabinoïden die in de hennepplant voorkomt. Er is steeds meer interesse voor deze cannabinoïden en hun werking. CBD en THC kennen de meeste wel, in ieder geval van horen zeggen. Maar wat is CBN precies en waarvoor wordt het gebruikt? Ontdek het hier!

CBN-olie werking

CBN werd lang gezien als onnodig bijproduct maar inmiddels wordt gedacht dat CBN – van alle cannabinoïden – het meest kalmerend is. CBN is een cannabinoïde met hele lichte psychoactieve eigenschappen. Je wordt er niet high van maar CBN staat wel bekend om een rustgevend en verdovend (pijnstillend) effect. 

CBN heeft, net als andere cannabinoïden, invloed op ons lichaamseigen endocannabinoïden-systeem (ECS). Dit systeem regelt allerlei belangrijke lichaamsprocessen en speelt een grote rol bij het in balans houden van je lijf. CBN wordt als lichaamseigen stof herkend en kan zo de helende werking van het endocannabinoïden-systeem versterken. Het endocannabinoïden-systeem reguleert onder andere:

  • Slaap
  • Spijsvertering en eetlust
  • Motoriek
  • Geheugen
  • Bloeddruk

Het ECS heeft invloed op de hersenen maar ook op ons immuunsysteem. Omdat CBN-olie interacteert met het lichaamseigen systeem, is de werking van CBN-olie erg breed. Zo kan CBN worden ingezet tegen chronische pijn, bij slaapproblemen of bij angst en depressie. CBN versterkt de helende werking van je lichaam.

Nog meer effect

Een andere werking van CBN is dat het invloed heeft op de werking van andere cannabinoïden. Zo is bekend dat de onderlinge werking van de cannabinoïden zich versterkt als ze samen worden ingezet. Dit effect wordt ook wel het entourage-effect genoemd. Als je kiest voor een CBN-olie die naast CBN ook andere cannabinoïden bevat (zoals CBD), kun je nog meer van de positieve eigenschappen profiteren. Een olie die meer dan twee cannabinoïden bevat en naast cannabinoïden ook andere plantaardige stoffen (bijvoorbeeld terpenen) wordt full spectrum olie genoemd. 

CBN-olie ervaringen

Naar Cannabinol is redelijk veel onderzoek gedaan, ook op menselijke proefpersonen. Daardoor is van CBN beter bekend hoe deze cannabinoïde werkt in ons lichaam. CBN speelde zelfs een grote rol bij het ontdekken van de cannabisreceptoren in het menselijk lichaam. 

Er zijn aanwijzingen dat mensen met bijvoorbeeld slaapproblemen, stressklachten of infecties baat kunnen hebben bij CBN. Er is helaas nog niet genoeg onderzoek gedaan om CBN een geregistreerd geneesmiddel te mogen noemen. Door het toenemend aantal onderzoek worden nieuwe inzichten verwacht.

In reviews en op online forums worden CBN-olie ervaringen gedeeld. Een snelle zoektocht laat zien dat vooral meer rust en een betere slaap vaak genoemd worden. Voor zover bekend heeft CBN geen bijwerkingen. Wel kunnen moeheid en veranderingen in de eetlust ontstaan. Ga altijd voorzichtig om met gebruik als je ook THC-olie neemt, omdat CBN de werking van THC kan versterken.

CBN-olie gebruiken

Het gebruik van CBN als CBN-olie is volledig legaal. In principe kun je CBN hetzelfde gebruiken en doseren als CBD-olie. Wij raden aan om een full spectrum olie te nemen op optimaal van de positieve eigenschappen te profiteren. Als je CBN gebruikt om beter te slapen, kun je de CBN-olie het beste een half uurtje voor het slapengaan nemen.

Je kunt het beste beginnen met een paar druppels en het gebruik langzaam opbouwen. De CBN-druppels breng je direct aan onder je tong, daar wordt de CBN direct door de slijmvliezen opgenomen. Laat de druppels ongeveer een halve minuut inwerken voordat je de ze doorslikt. Het effect van CBN-olie houdt (na orale inname) ongeveer 5 uur aan. Bouw de inname ervan met tussenpozen op, totdat je gewend bent aan het effect.

Haal er het beste uit

Het gebruik van CBN is veilig en er is in principe geen overdosering mogelijk. Wel zijn we er voorstander van om bewust met het gebruik van CBN en CBD-olie om te gaan. Zo is de juiste dosering van CBD-olie van belang. Ook is het is raadzaam om een hoogwaardige olie te gebruiken die aansluit bij de effecten die je wenst te bereiken. Wij adviseren je hier graag over en denken op deskundige wijze met je mee! Neem dus vooral contact op met al je vragen over CBN-olie en het gebruik! 

CBN-olie kopen

CBN-olie bestellen, doe je met een goed gevoel bij Happy CBD, jouw betrouwbare CBN-olie shop en meer. Wij verkopen alleen maar hoogwaardige full spectrum olie. Dit wil zeggen dat naast CBN ook andere cannabinoïden in onze olie zit. Natuurlijk is alles perfect op elkaar afgestemd. Onze CBN-olie is volledig legaal te gebruiken en verkrijgbaar in een 5 procent en 10 procent variant. Heerlijk onbezorgd CBN-olie kopen dus!

Ben jij benieuwd naar de effecten van cannabinol en wat het gebruik van een full spectrum CBD-olie voor jou kan betekenen? Wij verkopen alleen topkwaliteit CBD-olie die wordt verkregen uit 100% biologische en legale hennepteelt. Ontdek ons assortiment in onze webshop!